EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Gode treningsvaner etter ferien!

Vi er klare for å ta deg imot!

Ferien nærmer seg slutten for mange og tiden for å komme inn i vanlige rutiner er rett rundt svingen. Vi har et bredt utvalg av aktiviteter som kan passe deg og dine mål; alt fra egentreningsprogrammer på nettet, spinningtimer, livsstilskurs og styrketrening i sirkel. På Active Trening er vi veldig opptatt av at gode rutiner og har derfor noen tips til deg.

1. Din motivasjon. Målene du ønsker å nå gjennom treningen legger premissene for hva du bør gjøre og i hvilket omfang. Velg aktiviteter du synes er lystbetonte og sett av fast tid til trening, gjerne sammen med noen.

2. Små steg. Grunnregelen er at 1 økt i uken er vedlikehold og 2 økter kan gi fremgang. Mange har ambisjoner om 3 økter i uken, som kan være en fin målsetting. Begynn rolig slik at kroppen får tid til å tilpasse seg nye aktiviteter og begrens også lengden på øktene. For nybegynnere er det viktig å trene på å "holde ut" den første tiden. Etter de 2-3 første ukene vil du merke at du gjennomfører bedre og at overskuddet til trening i hverdagen bedres.

3. Hverdagen teller.

Når du kommer igang med regelmessig trening vil det være et godt tilskudd til den øvrige aktiviteten i løpet av dagen, som å gå trapper fremfor å ta heisen vil gi økt aktivitet. Finn de små aktivitetslukene i hverdagen. Kjenn gleden i å være i aktivitet og den gode følelsen du får av det.

4. Hviledager. Trening gir overskudd - om du lar kroppen få hvile/ restituere seg. Prøv å finn en rytme på treningsukene dine med en dags hvile mellom øktene. Om økten har vært hard kan 2 dager være nødvendig for å få overskuddet tilbake. Hviledag kan være å gå en lengre tur.

5. Realistiske og målbare mål. Realistiske mål og systematisk arbeid legger godt grunnlag for fremdriften. Når du kjenner at arbeidet du nedlegger i trening gir deg overskudd og at den fysiske prestasjonen blir bedre vil også motivasjonen bedres. Eksempel på mål for bedre kondisjon kan være at du gjennomfører en testløype, f.eks 1600 meter rask gange, hvor du måler tid og puls. Etter en treningsperiode på 6-8 uker gjennomfører du samme løype og får sammenlignbare resultater.

6. Treningsavtaler. Gjør avtale med deg selv, eller med en treningspartner. Det øker forpliktelsen og gjør det lettere å holde igang når det frister å gjøre andre ting.

bottom of page