EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page
IMG_6281.jpg

Turntrenere løfter jern og teller kalorier!

Lasse og Martin satte seg nye mål og utfordringer i høst. 
Her er resultatet og beskrivelsen av veien mot målet.

Om motivasjon og bakgrunn.

Jeg treffer gutta på treningssenteret når de gjennomfører en av mange økter denne høsten. De har gjennomført mange økter den siste tiden og jeg blir nyskjerrig på motivasjonen. 

«Bakgrunn for treningen er å komme i bedre form», sier Martin. «Vi har prøvd ulike ting, men ingenting har falt i smak». 
«Jeg ønsker å gå ned i vekt», sier Lasse. «Jeg har alltid trent, men så er jeg kokk og innmari glad i desserter». 
Det er en kombinasjon som kan være vanskelig å forene med  turningen og han forteller om behovet for å bli sterkere, slik at hverdagen blir enklere å jobbe seg gjennom.
Martin kan  fortelle at de deltar i en challenge som går  over 8 uker. Det er 8 deltagere  som hver har betalt inn en innmeldingsavgift hvorpå de får et trenings- og kostprogram for perioden. De har sendt inn bilder i forkant og skal sende inn bilder i etterkant.  Deretter trekkes en vinner som får 3000,- i premie. 

Bærekraftige rutiner og kontroll.
Lasse ser at denne kombinasjonen med trening av hele kroppen og systematikk i kostholdet er effektivt. Martin beskriver det som en morsom prosess å være strukturert i kosthold og gjennom styrketreningen. I tillegg berømmer han Lasse som presser ham når motivasjonen tidvis er lav. Martin følger opp med at «her har jeg kontroll over gjennomføringen og det er morsomt.»
Lasse, som er utdannet kokk syns det er bærekraftig og han har lært mye om hva som er ja-mat og nei-mat.

Om det å være 2.
«Det er mye  lettere å gjennomføre  et slikt prosjekt når man er to om det», svarer Lasse når jeg lurer på om de syns det er en god løsning.  «Vi har  støttet hverandre og hjulpet hverandre i både trening og matvei».
«Ja», svarer  Martin. « Lasse har kunnskap om mat og hjalp meg i starten når  vi skulle telle kalorier». «Lasse har presset meg når jeg har hatt liten motivasjon, i tillegg til at han er ivrig på å øke vektene».   Ikke gi opp!


Lasse beskriver hvordan kostholdet har vært utfordrende i begynnelsen av prosjektet. «Matematikken er enkel med kosthold». «Om man bruker mer kalorier enn man inntar vil det skje endringer, men da må det være riktig balanse i forhold til næringsstoffene.» 
Gutta har trent 3 økter i uken og oppnådd  gode resultater ved å regulere kosthold og treningsinnholdet.  
«En liten periode på 2-3 uker skjedde det ingenting med vekten min, men Martin var støttende i de periodene»,  forteller Lasse. 
«Det samme gjorde jeg når han hadde tunge dager også».

«Active Trening har vært fantastisk å trene hos».
«Her har vi alt vi trenger for å trene», sier Martin.
 «Det er maskiner, frivekter, kondisjonsapparater og hyggelige medlemmer og ansatte som yter stor service», sier Lasse, og følger  opp med at det er fantastisk å trene der. Det er selvfølgelig en stor fordel at arbeidsplassen er i andre etasje  når man skal gjennomføre et  slikt prosjekt.
Det er mange turn-, dans-, judo- og klatre-foreldres som utnytter ventetid godt også, men flere  bør gripe mulighetene når de barna trener.


 

Resultatet etter 8 uker kommer her.Strevet om å nå målene gav gode resultater. Lasse og Martin viser stolt frem hva de har oppnådd til oss og vi har fått tillatelse til å legge det ut.


Vi er imponert over evnen til å ta nye utfordringer hos trenerne på Nedre Glomma Turn. Lasse gikk seirende ut av Challengen denne gangen og  vant 3000,-. Vi på Active Trening  gir  de fri trening i 2 måneder, slik at de kommer raskt gang med nye  8 uker trening!

bottom of page