EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Trening etter korona
Det er ikke rom for å være eksperimentell etter at du har vært syk - start derfor forsiktig. Det viser seg nå at mange sliter lenge etter en koronasykdom og bør absolutt være forsiktige med treningen, uavhengig av grad av symptomer. Både toppidrettsutøvere og mosjonister må ta det rolig i tiden etter sykdom. Begynn rolig og gjennomfør en gradvis økning i belastning. La det gå tid mellom øktene, slik at du kjenner hvordan kroppen reagerer på treningen. Følg linken og sjekk ut "løpelegens" råd for opptrening - link

Den omhandler også hvordan barn og unge bør komme igang etter sykdomsperiode.


Her er «Løpelegens» Forslag til oppstart:

Første økt: 20–30 min rolig jogg. Deretter hviledag. Kjennes det ok ut? Øk litt på neste joggetur, men sørg for en hviledag imellom mens du gradvis trapper opp volumet på hver økt. Så lenge du holder pulsen nede kan du holde på en stund på hver økt utover andre uken om dette kjennes bra.

Forslag til første «kvalitetsøkt», der innsatsen er «behagelig anstrengende»: 4–5 x 1000-metersintervaller, istedenfor 10 x 1000 meter, om det er det du pleier. Start på noe lavere fart enn før sykdommen.

Alternativ økt: 20 minutter kontinuerlig løpetur der du øker farten.

Økten skal ikke være tøffere enn «behagelig anstrengende»


Opmerkingen


bottom of page