EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Wow, for en tankevekker!

Ole-Petter Hjelle holdt ikveld foredrag om hvordan fysisk aktivitet påvirker hjernen.

Innholdet er kjent, men påvirkningen større når foredragsholderen står foran deg og overbevisende forteller at vi må være mer aktive.


Fysisk aktivitet har en positiv innvirkning på hjernehelsen vår. Regelmessig trening kan bidra til å forbedre konsentrasjonen, hukommelsen, humøret og redusere risikoen for depresjon og angst. Det er flere studier som har dokumentert koblingen mellom fysisk aktivitet og hjernehelse. En studie fra Norges Idrettshøgskole (kilde)viste for eksempel at ungdom som trente 60 minutter om dagen hadde bedre kognitive ferdigheter enn de som ikke trente regelmessig. En annen studie fra Universitetet i Bergen fant også at fysisk aktivitet kunne hjelpe mot depresjon og angst.


Fysisk aktivitet kan også ha en positiv innvirkning på hjernen til eldre. Studier har vist at regelmessig trening kan bidra til å forbedre kognitiv funksjon, hukommelse og redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom. NTNU har gjennomført flere undersøkelser på dette området. En studie fra 2019 fant at eldre mennesker som trente regelmessig hadde bedre kognitiv funksjon enn de som ikke trente (https://www.ntnu.no/forskning/eldre-synes-a-ha-mer-igjen-for-trening). En annen studie fra 2018 fant at eldre mennesker som deltok i et treningsprogram hadde bedre hukommelse og oppmerksomhet (https://www.ntnu.no/forskning/trening-gir-eldre-bedre-hukommelse-og-oppmerksomhet). Disse studiene viser at fysisk aktivitet kan være spesielt nyttig for å opprettholde god hjernehelse hos eldre mennesker.


Noen tips for å lykkes med trening:

1. Sett deg klare mål og bryt dem ned i mindre delmål. Ha lav inngangsterskel for å oppleve å lykkes

2. Finn en treningspartner eller en gruppe å trene med for å holde motivasjonen oppe.

3. Vær konsekvent og hold deg til treningsplanen din.

4. Velg en aktivitet eller øvelse som du liker og som passer din kroppsform.

5. Sørg for å ha riktig utstyr og klær som passer for treningen din.


Lykke til med jobben mot å bli hjernesterk!Opmerkingen


bottom of page