EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Restitusjon er nødvendig!

Når kroppen skal hente seg inn etter trening kalles den fasen restitusjon. I den fasen bygger kroppen opp de ressursene som har blitt belastet i treningen/ arbeidet - og den oppgraderer seg på at samme belastning gjentas. Arbeidet du har utført klargjør kroppen for mer trening. Denne oppgraderingen kalles for overkompensasjon og er kroppens svar på at den er klar for mer aktivitet.

Restitusjon er nødvendig når du har gjennomført tung styrketrening, hard kondisjonstrening eller har gjennomført lange treningsøkter med gjentagende belastning. Kroppens motreaksjon på treningen er å bygge seg sterkere. Restituerer du deg riktig vil du få mer utbytte av treningen og du vil raskere kunne øke belastning og få ønsket overskudd.

Ditt utgangspunkt for å trene vil være avgjørende for hvor lang tid det bør gå mellom treningsøktene. Jo bedre trent, desto kortere restitusjonstid. Restitusjon starter før treningsøkten gjennom riktig kosthold, væske og oppvarming, fortsetter gjennom økten med riktige treningsmetoder og tilførsel av næring, og hva du gjør av tiltak etter treningsøkten i forhold til nedjogging, tøyning, ernæring og hvile.

 

Vi anbefaler også følgende: Nedjogging i 15-20 minutter på 60% intensitet. Væske: tilfør tilsvarende tapet i svette. Tilsett salt om væsketapet har vært stort. Mat: karbohydrater og proteiner er nødvendig i gjenoppbygging av celler Søvn: god natt søvn er nødvendig for god gjenoppbygging. Dagen derpå: sikre god ernæring. Lav intensitet på muskelgrupper du trente dagene før. Andre muskelgrupper kan trene hardere.

Les mer om restitusjon og stølhet her

bottom of page