EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Styrketrening for klatrere


Klatring er en aktivitet som passer for folk flest. Mestringsopplevelsen kommer raskt og man kan på en trygg måte utfordre seg selv i veggen.

Når man har fått "klatre-basillen" så søker man gjerne veier for å mestre klatring bedre. Å klatre mer er en naturlig vei å gå, men man kan også utvikle ferdighetene i veggen raskere med riktig styrketrening.

God fingerstyrke og krefter i kjernemuskulaturen er sentralt for å kunne klatre mer teknisk riktig. Fingerstyrken er nødvendig for å kunne holde seg fast i små grep og det bør utvikles spesifikke øvelser for å bedre den (se program). Styrken i kjernemusklene er viktig for å kunne utføre gode kraftoverføringer fra bein til armer i veggen, og omvendt.

Se program her

Les mer om artikkelen her.

bottom of page