EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Styrketrening for klatrere


Klatring er en aktivitet som passer for folk flest. Mestringsopplevelsen kommer raskt og man kan på en trygg måte utfordre seg selv i veggen.

Når man har fått "klatre-basillen" så søker man gjerne veier for å mestre klatring bedre. Å klatre mer er en naturlig vei å gå, men man kan også utvikle ferdighetene i veggen raskere med riktig styrketrening.

God fingerstyrke og krefter i kjernemuskulaturen er sentralt for å kunne klatre mer teknisk riktig. Fingerstyrken er nødvendig for å kunne holde seg fast i små grep og det bør utvikles spesifikke øvelser for å bedre den (se program). Styrken i kjernemusklene er viktig for å kunne utføre gode kraftoverføringer fra bein til armer i veggen, og omvendt.

bottom of page