EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Tabata-trening


Spør oss om trening

Hiit-trening (high intensity interval training) er en populær treningsform. Hiit-trening forbindes ofte med Tabata-trening. Denne ble beskrevet av den japanske forskeren Izumi Tabata i 1996. Izumi med kollegaer fant ut at en 4-minutters Hiit- intervall gav tilsvarende fremgang som 1 time aerob løpstrening på 70% HF, men i tillegg økte man den anaerobe kapasiteten med 28% (referanse).

Opplevd anstrengelse (Borg-skala) under en Tabata vil være høy (15), som også tilsvarer omkring 85% av maksimal hjertefrekvens. Arbeidsperiodene er på 20 sekunder, etterfulgt av pause på 10 sekunder. Det vil være øvelser der man bruker store muskelgrupper.

Har du lyst til å prøve det ut? Her er link til vår Tabata :-) Lykke til!

bottom of page