EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

God kondisjon gir høyere fettforbrenning

Årsak: fett er mer krevende å forbrenne, samt at du orker å jobbe hardere.

AT360 er kombinasjonstrening der du trener kondisjon og styrke.

Kroppen vår velger automatisk hovedkilde til forbrenning. Fett og karbohydrater er essensielle kilder; også protein kan være alternativ.

En misoppfatning er å tro at man må drive aktivitet med lav intensitet, men det stemmer ikke. Man forbrenner mer fett over tid ved høyere intensitet, men andelen fettforbrenning vil være høyere ved lavere intensitet. Det betyr at du forbrenner flere kalorier fra fett som kilde ved å løpe en kilometer fremfor å gå.

Individuelle forskjeller vil være avgjørende. Alder, fysisk form, treningsbakgrunn, kosthold, kroppssammensetning osv., vil påvirke forbrenningen, men de må ikke bli unnskyldningen for å la være å øke kondisjonen.

Etterbrenning og forbrenning ved hvile.

Dersom man trener periodevis ved høyere intensitetsnivåer vil det påvirke "etterbrenningen". Intervalltrening, altså vekselvis arbeid og pauser, gir økt kondisjon og bedre fettforbrenning. Har man godt oksygenopptak vil kroppen i større grad velge fett som energikilde, da man har tilgang til oksygen for å forbrenne fett. Karbohydrat er enklere og raskere å forbrenne, og velges som kilde ved høy intensitet. Dårlig trente oppnår høy intensitet raskere enn godt trente utøvere.

Kosthold Riktig kosthold vil påvirke fettforbrenningen. Dersom kostholdet består av høyt inntak fett/karbohydrater, som leder til energioverskudd, vil det påvirke forbrenningen. Kroppen vil komme til å bruke karbohydrat, som er lett tilgjengelig, lagre overskuddet og hindre forbrenning av fett.

Muskelmasse

Med alderen mister vi muskelmasse, dersom vi ikke aktivt motvirker det ved trening. Tap av muskelmasse leder til lavere forbrenning, da muskler forbrenner mer enn fett ved hvilemetabolisme.

Ta kontakt med oss for å få et godt tilpasset og effektivt treningsopplegg!

bottom of page