EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Bare fordeler med å trene bakdelen

Å sitte mye kan føre til svakere setemuskelen som igjen kan det lede til ryggsmerter. Stabiliteten i nedre del av ryggen reduseres når setemusklene blir inaktive og ubrukte. Blodsirkulasjonen blir dårligere og svak og dysfunksjonell setemuskulatur kan være begynnelsen på smerter i korsrygg-regionen. I kombinasjon med kortere hofteleddsbøyere (fremsiden hofte) og svakere magemuskler, vil ryggen være utsatt for hverdagsbelastningen.

Setemusklene (også kalt hoftestrekkerne) er aktive i mange bevegelser - når vi reiser oss bidrar den til å føre hoften frem og når vi går, jogger eller løper fører den beinet bakover. Det er muskler som utvikler stor kraft, men som kan bli passive ved for mye stillesitting.

Kiropraktor, Stefan Tillman, hos Active Trening sier at det er viktig å belaste musklene i den kontekst og nytteverdi som passer den enkelte. Ulike øvelser vil påvirke musklene forskjellig. Deltagelse i våre gruppetimer vil gi god og variert stimulering av sentrale muskelgrupper.

Vi jobber hele tiden med å tilrettelegge for best mulig treningsutbytte for våre medlemmer. Siste tilskudd er å tilrettelegge for økt aktivering av stabiliserende muskler ved bruk av utstyr som skaper ustabilitet, men i trygge rammer.

Sjekk ut hvordan vi stimulerer stabilitet og koordinasjon i tradisjonelle baseøvelser her:

bottom of page