EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Styrketrening på resept!


Styrketrening har så mange helsegevinster at det burde gis på resept, sier Sigve Nyvik Aas, som har skrevet en avhandling om "Proteinnedbryting og muskelkvalitet hos eldre" på Norges Idrettshøgskole. Aas ønsket å se på hvorfor muskelstyrken reduseres i større grad enn muskelmassen når vi blir eldre. I morgen, 10.mai, disputerer han på Idrettshøgskolen. Gjennom sitt forskningsprosjekt har han kommet frem til at styrketrening er gjennomførbart og effektiv for eldre. Det vil bidra til økt selvhjelp. Det han ser er at det er de "eksplosive" muskelfibrene som taper seg mest. Det behøver vi når vi raskt må gjenvinne balanse eller når vi skal reise oss opp fra sittende.

posisjon. Tren tungt nok. For å opprettholde styrke i de eksplosive muskelfibrene må man trene tungt nok. Han trekker derfor frem trening i apparater, da man kan gjennomføre tunge løft på en sikker måte der. Spesielt trening for beina er viktig.

Alder ingen hindring.

I forsøksgruppene viser det seg at de over 90 har samme treningseffekt som de yngre. Hindringer kan ligge i motivasjon til å gjennomføre treningen, smerter eller andre helseårsaker. Men det viser seg at det er lettere å lykkes om man kommer igang med treningen mens man er i brukbar form.

Det mest positive ved forsøket var å se at styrketrening gir rask effekt. Etter bare 10 uker hadde deltagerne fremgang i gang-hastighet og muskelmasse.

Så om du kjenner at du må trene mer styrke er det bare å komme igang :-) Link til artikkelen finner du her Programmer som du kan benytte for å øke muskelstyrken finner du her

bottom of page