EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Om å stå på henda...

Det å mestre øvelser og beherske kroppen i ulike posisjoner er gøy. I ung alder kan man tilegne seg ferdigheter som man ikke gjentar når man blir voksne. I et reflekterende øyeblikk så kommer man på at det var noe man kunne som ungdom, men ikke våger i voksen alder. Dersom du har lyst til å prøve - gjør det på en trygg måte.

1. sikre deg mot fall og skader - tren inn god fallteknikk

2. skyndt deg langsomt - brå bevegelser og ukontrollert gjenvinning av balanse øker sjansen for å mislykkes.

1. Fallteknikk og sikring.

Bruk en myk matte og øv inn forlengs rulle. Dersom du mister balansen bør rullen sitte så godt at du automatisk bruker det som teknikk. God fallteknikk gjør at du unngår smertelige fall og får lyst til å gjenta treningen.

Sikring kan du gjøre med partner, med gjenstand eller at du bruker vegg for å stoppe overrotasjon. Her er eksempel på sikring med TRX og øving på å ha kroppsvekten på armene.

2. Skynd deg langsomt. I denne fasen bør du ha noen som sikrer deg i den håndstående posisjonen. Alternativt at du øver på å gå opp mot vegg. Se for deg at kroppen er som byggeklosser, der alle klossene må være over hverandre for å kunne opprettholde balansen. Øv gjerne mot en vegg, hvor du står så nærme at du bare må "touche" veggen for å gjenvinne balansen. Gå ned med jevne mellomrom, da det er ubehagelig å få mye blod til hodet.

Kjenn at du jobber aktivt med å stabilisere i skulderleddet (press ned mot gulvet), omkring hofteleddet (stram mage- og sete-muskler) og at du strekker beina/tærne mot taket.

Lykke til med gjennomføringen.

bottom of page