EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6

AT360 og Hippocampus-forskning

October 14, 2018

Regelmessig fysisk aktivitet er bra for oss - men det visste du, ikke sant?

 

Hjerneforsker, Ole Petter Hjelle, viser til at fysisk aktivitet og trening påvirker oss på veldig mange måter; det bedrer hukommelsen og intelligensen, øker evnen til stressmestring og reduserer risiko for depresjon og demens, og gir deg et lengre og bedre liv.

 

Læring og hukommelse
Hjelle er interessert i det området som heter hippocampus i storehjernen; den er 3-4 centimeter lang og har en pølselignende form. Hippocampus kobles til læring og hukommelse, og studier på denne viser at den vokser ved trening.

 

I et forsøk som ble gjennomført på 2 grupper skulle den ene trene høyintensivt (intervaller), mens den andre gjennomførte lavintensiv trening (Yoga) 3 ganger i uken i 30 minutter over ett år. Resultatet var etter ett år at de som drev lavintensiv trening fikk redusert sin hippocampus med 1,5% (reduseres normalt med 1% pr år). Hos de som hadde gjennomført høyintensiv trening hadde hippocampus økt i størrelse tilsvarende at de hadde blitt 2 år yngre.

 

Vi vet at trening er positivt og forsøker å tilrettelegge for gode muligheter til å trene. For å nå målene våre må vi sette fokus på miljø og samarbeid også. 

 

I AT360-timene våre har vi fokus på høy intensitet, helhetlig påvirkning, samarbeid og utfordring.

Her kommer et program du og en treningsvenn kan dele dersom det ikke passer å henge med på en gruppetime. Varm godt opp og gjennomfør 360 eller 420 repetisjoner tilsammen.


Her er program

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Tomteveien 21 Fredrikstad Norway 1618

©2018 av Active Trening.